Annorlunda dag.

Påsklov. Så himla härligt, men sovmorgonen fick utebli i dag eftersom jag skulle till min kära syster i Lerum och klippa mig, så stallet fick komma först på dagordningen och klockan ringde redan vid 7-tiden. Mackan fick ju gå ett rejält pass på träningen i går och dagen före det så red jag också ganska ordentligt, och därför blev det mest lättare arbete i dag. Stämde av formen och gjorde några skänkelvikningar utmed långsidorna för att känna hur det kändes i dag, och det kändes nästan bättre i dag än i går. Det blev inget direkt galopparbete i dag, mest uppvärmning i lätt sits. Tiden gick fort och även om jag skulle kunnat fortsätta rida i evighet så hade jag inte tid med det (och Mackan hade nog inte orkat..).

 

Lagom när jag hade ridit färdigt så fick alla hästarna komma in från hagarna på grund av blåsten och regnet, vilket medförde att Mackan fick gå in i boxen igen. Åkte ner till stallet senare på kvällen för att mocka igen och gå med honom en stund i manegen. Jag släppte honom en liten stund så att han kunde galoppera – och det tyckte han var riktigt skönt. Han sträckte ut ordentligt på långsidorna. 

 

Efter klippningen hos min syster, tidigare på dagen, så åkte vi till IKEA där vi tog en fika och strosade runt i varuhuset tillsammans med min systers dotter som är 17 år. Supermysigt! Det är verkligen inte ofta som jag unnar mig sådana här dagar – oftast är jag ju bara på jobbet, hemma och i stallet. Fler sådana här dagar, tack!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: