Rätt uppladdning?

Nu börjar det arta sig med Amandas klänning, och de olika delarna börjar ta sin form. Balen är i slutet av maj, så om överdelen blir helt tokig så får jag väl göra om den.. Även i dag fick jag slita mig från symaskinen för att åka till stallet. Tänk att det kan vara så roligt att sy bara man kommer igång 🙂

 

Funderade länge och väl på hur jag skulle lägga upp dagens ridning i och med att jag har träning tidigt i morgon bitti. En genomkörare i manegen? Nej, det blir för tråkigt för Mackan. En kort utetur och därefter ridning i paddocken? Nej, det är alldeles för mycket vatten i paddocken och ridningen blir därefter. Rida ut? Ja! Sara skulle ut med Kotten och jag hängde på. Det blev en härlig och trevlig skrittur över bräckan, och jag tror att det var alldeles lagom för både mig och Mackan i dag. Om det är rätt uppladdning inför morgondagens träning vågar jag inte svara på, men jag tror i alla fall att Mackan kommer att vara loss i hjärnan – resten får vi ta i morgon.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: