Dressyrsadel och Hackamore.

Äntligen fredag och fredagsmys! Måste faktiskt skryta lite: 06.00 stack jag ut på en joggingrunda! Visst var väl det bra gjort? Hade dessutom en toppendag med eleverna när vi gjorde värderingsövningar, samarbetsövningar och moralövningar. Riktigt kul att släppa loss 30 stycken 12-åringar och se vad som händer.


I morse fick Mackan ytterligare en behandling med Biolight och jag fick en snabb rapportering via mejl om hur det hade gått:

Såg att det var precis en månad sen han fick sin sista behandling och han känns fortsatt fin i rygg och rumpa. Däremot var han riktigt stum framför allt framför vänster bogblad, han vill inte heller stretcha vänster fram bakåt så där har han något som stör. Enligt värmekameran så är han faktiskt lite kallare på höger framben vilket oftast tyder på en cirkulationsstörning, blodförsörjningen ner i benet kommer ”ut” nästan mitt under bogbladet så om han är taight i där är det inte så konstigt. Jag koncentrerade mig på bogarna med Biolight, massage och stretch men även rygg och rumpa fick behandling. Jag är nöjd med behandlingen men tror att han skulle behöva någon mer på ffa bogarna, fick inte heller lika mycket behandlingsreaktion med tugg och gäsp som sist. Jag har skrivit upp en ny lapp i stallet om torsdag 17:30, hoppas den tiden passar om du vill ha någon mer behandling.” 


Skall sätta upp Mackan för ytterligare behandlingar eftersom det fungerar riktigt bra. Frågan är om han sträckte sig när jag hoppade studsen i går? En annan häst i stallet fick också behandling i dag och Vivianne som har Biolighten använde värmekameran på deras häst och frågade om han var sprutad i frambenen, och det var han. Fräckt att man kan se det med värmekameran trots att det var längesedan som hästen var behandlad.


Red ett lite lättare pass i dag eftersom vi hoppade i går och skall träna för Elin i morgon. Det var mest jogg och galopp på lite längre tygel på stora volter och utmed spåret. Mest för att Mackan skulle få röra på sig och att jag ville hem och ha fredagsmys..


Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Dressyrsadel och Hackamore.”

  1. Vad duktig du är som joggar på morgonen, tyvärr har jag inte tid men det är nog jätte skönt, skulle få till stallet ännu tidigare för att hinna med det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: