Elin – lika roligt och svettigt som vanligt.

Det är märkligt. Hur mycket tid jag än har så blir jag oftast sen i slutändan.. Samma sak i dag. Städade och fixade hemma, och rätt som det var så vad det ju dags att åka hemifrån – och jag som inte ens hade bytt om! Bråttom, bråttom.. Svängde förbi Börjes och köpte ett nytt, vitt Eskadronschabrak eftersom många av dem jag har är både gamla och riktigt slitna. Det visade sig att schabraket hade superbra passform! Skall nog försöka köpa på mig fler sådana.


Värmde bara upp Mackan innan det var dags för träningen och återigen så hittade jag knapparna riktigt snabbt och vi kunde börja arbeta med annat rätt snabbt. Fick stämma av övergångarna en stund innan det var dags att börja galoppera. I galoppen fick jag arbeta med att få igenom halvhalterna utan att Mackan tog förhållningarna som att det var dags att bryta av. Elin sa att halvhalten inleds med skänkeln och därefter med förhållning – då gick det mycket bättre och jag kunde arbeta Mackan på ett helt annat sätt än tidigare. Av någon anledning så har jag alltid börjat med förhållningen och lagt till skänkeln efteråt och ganska ofta så är det nog så att jag inte är tillräckligt snabb med skänkeln och då bryter Mackan av. 


Jag fick också arbeta lite med skänkelvikningarna i dag och vissa blir bra och andra blir inte riktigt så bra. Bara att jobba vidare.. Elin tycker att vi har gjort framsteg och det är ju alltid roligt att höra. 


Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Elin – lika roligt och svettigt som vanligt.”

  1. Ja, nu brukar det bli i alla fall varannan vecka – lite beroende på om Mackan har tappat en sko eller så.. 😉 Har planerat in nästa helg också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: