Repetition

Har tidigare pratat med Elin om hur hon lägger upp sin ridning efter träning och fick då reda på att det kan vara bra att repetera det man gjorde på träningen, men att man inte tränar lika mycket på varje delmoment. Låter ju förnuftligt.. Började därför dagens ridning på samma sätt som träningen i går: rakriktning i skritt med inlagda halter, därefter rakriktning i trav med övergångar till skritt och efter det tempoväxling i galopp först på volten och därefter på kvartslinjerna. Fick till det riktigt bra i dag och det var nog bra för både Mackan och mig att repetera. För att fylla ut tiden ytterligare så red jag skänkelvikning på samma sätt som i lördags: några steg åt sidan och därefter rakt fram med bjudning och så vidare tills jag kom fram till kortsidan. I lördags red jag övningen enbart i skritt, men i dag red jag den i trav också. En riktigt bra övning för att få fram bjudningen! Skall lägga in den lite då och då tills vi kan ta hela diagonalen med bra bjudning. Hann också med några galopp-halt innan det var dags att avrunda dagens ridpass.

 

På det stora hela så kändes Mackan riktigt fin i dag – ibland kan jag dock tycka att han är aningens ”knackig” i höger varv, men det får jag säkert hjälp med i morgon när jag skall till Stefan med Mackan.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: