Svårt att hitta bra underlag.

Det är synd och skam att behöva rida inne en vacker dag som den här. Var från början inne på att rida ut, men all asfalt och alla motorcyklar gjorde att jag valde paddocken istället. Blir i alla fall lite omväxling till manegen.. Märkte snabbt att det inte var något jämnt underlag, för på vissa stället var det lite hårt och på andra ställen så var det mjukt och djupt så jag spanade lite extra under tiden som jag skrittade fram och insåg att jag fick hitta en oval volt i mitten för att hitta ett underlag som var okej. Arbetade lite med övergångar (som vanligt) och övergick därefter till galopparbete med tempoväxlingar och galopp-halt. Mackan jobbade på bra men jag kände mig lite ofokuserad i och med att jag fick hålla lite extra koll så att jag inte hamnade ut i den djupa sanden. Vid några tillfällen så ”tappade” Mackan benen och jag tror att det beror på underlaget (eller så beror det på hans vurpa i asfalten). 

 

Stretchade inte i dag i och med att jag ändå skulle åka till Stefan Andreasson.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: