Knôkat värre!

Vecka 44 och höstlov för eleverna i skolan men några dagars arbete till för oss lärare. I dag var vi inne på Svenska Mässan för att lyssna på ett par föreläsningar samt att titta på läromedel. Det är riktigt skönt att få vara vuxen utan tonåringar runt sig hela dagarna. Visserligen är det oerhört roligt med alla ungdomar, men på något sätt är det rätt gott att bara få umgås med vuxna några dagar. 

 

När jag kom till stallet så var det fullt av hästar och människor i stallgången. Ovanligt. Det verkade som om alla skulle rida samtidigt i dag och dessutom skulle J ställa fram hinder vid 19-tiden. Det var en blandad kompott av hästar och ryttare i manegen när jag kom ner: dressyrryttare som red på kandar, två som promenerade med sina hästar, några ”vanliga” dressyrryttare och två hoppryttare. Full rulle med andra ord. Mitt i allt det här släpade J fram både bommar och hinderstöd, men det var helt ok eftersom hon hade skrivit in det i agendan – så alla visste vad vi hade att räkna med. Jag tycker att det blir lite svårt att rida ordentligt när det blir så rörigt/knôkat i manegen. Det spelar ingen roll vart man rider så är det alltid någon som är precis där jag har tänkt att rida.. men det är väl bra att träna på det också, för det är ju ofta så ute på tävlingar. Det blev därför mest ridning på stora volter, några korta skänkelvikningar växelvis höger och vänster, en del galopp och några hörnen med bakdelsvändningar. (I dag fattade Mackan precis vad jag ville när han skulle fytta framdelen istället för bakdelen.) Rätt kul i dag med!

 

När jag kom hem så hade Håkan fixat LCHF-middag: stekt lax med mos gjort på blomkål och broccoli. Riktigt gott! Köpte en tidning med massor av olika LHCF-recept, så nu har vi mycket att testa. 

 

Sent på kvällen så fixade jag till ett provisoriskt kandar med hjälp av en extra rem (som jag tidigare hade till tungfelsstickan). Lånade Martinas smala tygel för att ha till stången och nu hoppas jag bara att det passar och att Mackan går på bra det. Rapport kommer 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: