Ridning påbörjad..

Ja, nu fanns det inget som hindrade mig från att rida.. Kravlade mig upp på hästen i går och bortsett från att jag är stel som en pinne på insidan låren/höftböjaren så kändes Mackan ungefär som vanligt när jag red. Tog det väldigt lugnt och red bara i 30 minuter, mest skritt och lite trav. Han var lite extra hängig i munnen, men det tänker jag att det beror på att han inte har varit igång på några veckor nu. 

Det första jag gjorde när jag kom hem från stallet i går var att ge kroppen en ordentlig omgång stretchning – med fokus på höftböjaren. Frågan är om det är åldern som tar ut sin rätt? Måste ta mig i kragen och stretcha varje dag, kanske gärna två gånger per dag, om det skall bli någon förändring.

Jag red 30 minuter i dag också och faktum är att stretchningen i går gjorde nytta. Det var mycket lättare att komma ”i” sadeln i dag och jag var inte tvungen att tippa mitt bäcken för att överleva. Härligt!

Elin drar igång laserbehandlingen i helgen på Mackan och upplägget blir två dagar med laser, därefter fyra dagar utan X 2 så får vi se hur han svarar på det. Elin tittade på Mackans bog när jag skrittade i dag och hon kunde inte se att han tog kortare steg när han gick på rakt spår, men när jag svängde så tog han aningens kortare. Frågan är om han har blivit bättre i och med vilan eller om det är kortisonbehandlingen? Jag får rida på och se vad som händer.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: