Lever i ett vakum..

Tack och lov så är det inte så många dagar kvar tills vi skall till Husaby hästklinik. Det är lite trist att gå dag efter dag och inte veta hur saker och ting kommer att bli – kommer jag att kunna rida på Mackan fortsättningsvis eller skall jag ställa in mig på att låta honom vila en längre tid? Kommer de hitta fel på honom som gör att han blir utdömd? Vad skall jag i så fall ha för häst som nästa projekt?

Jag ogillar verkligen att inte veta och att inte kunna planera för framtiden och jag har kommit på att jag är en långt mer analyserande person än jag trodde jag var. Analyserar i princip allt (av värde). Att inte kunna se tillbaka på senaste träningen och analysera vad som kan göras bättre, att inte kunna planera kommande tävling, att inte kunna planera något alls – det är jobbigt. Ett är i alla fall säkert: jag flyttar från nuvarande stall till ett annat där det finns bättre ridmöjligheter utomhus. Många grusvägar och en anlagd ridslinga lär vara bra för såväl styrka som kondition. Ser faktiskt fram emot att knalla runt i naturen där. Jag har dessutom kollat upp framtida träningsmöjligheter och det visar sig att det bor en B-tränare på gården intill – hoppas bara att hon kan ta nya elever 🙂 På sätt och vis kan man säga att framtiden ser ljus ut.

Under tiden som jag väntar på att veta hur jag skall gå vidare med häst och ridning så har jag lagt fokus på min egen träning och försöker gå på Friskis&Svettis tre dagar i veckan. Jag har gett mig den på att förbättra både kondition och styrka så att jag är fit for fight när det är dags att hoppa upp i sadeln igen. Allra helst vill jag bli av med några extra kilon också och har testat LCHF en tid men funderar på Paleo istället. Jag har en tendens att tänka ”mycket fett är bra”, och då med betoning på ”mycket” vilket förmodligen resulterar i att jag vräker på onödigt mycket. Det i sin tur gör att alla kilo sitter som gjutna på rumpa och lår.. Det verkar som om Paleo påminner en hel del om LCHF fast då utan mjölkprodukterna, så det kanske kan vara något att testa. Herregud, kanske en del av er tänker, det är väl bara att äta lite mindre av allt och motionera! Tyvärr är det inte så lätt om man heter Catharina Sellman och älskar mat.

Lev väl!

Har svårt att se att den här hästen inte skall fungera i ridning. Filmen är tagen ca en vecka före det att vi var i Helsingborg och fick Mackans neurologiska skada ”på papper”. http://www.youtube.com/watch?v=XOsZBOFQjUA

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: