Tävling på golfbanan = miljöträning :)

I dag var det första arbetsdagen efter sex veckors semester. Behöver nog inte säga mer..

I dag testade jag att gå Fortamarksslingan som är en del av ridleden på Onsala, och jag blev riktigt uppåt i humöret av att gå där. Backe upp och backe ner med en häst som traskade på riktigt bra. Eldprovet var när vi skulle korsa golfbanan (på deras asfaltsinfart) eftersom det var tävling där i dag. Bilarna kom och åkte, överallt var det tanter och farbröder med golfvagnar och här och där smällde det till när de träffade sina små, hårda, vita bollar. Första gången bollen flög iväg så reagerade Mackan, men efter det så skötte han sig riktigt bra. Bortsett från allt som kunde vara skrämmande så gick jag och oroade mig för att Mackan skulle lägga en stor bajshög mitt på deras släta fina asfalt, men som tur var så gjorde han inte det. Misstänker att golfarna hade blängt lite på mig då..

Promenaden tog 50 minuter, men med diverse små korta stopp så landade vi nog på 45 minuter – precis enligt ordination från Husaby Hästklinik. Jag kan nog inte säga det tillräckligt många gånger, men det är HELT UNDERBART med dessa grusvägar och ridleder. I dagsläget har jag faktiskt ingen längtan alls efter manegen, men det ändrar väl sig när åskan går och det ösregnar.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: