Bilder från stallet :)

Snart är första arbetsveckan över, vilket känns riktigt bra. Det är kul att arbeta men det är så oerhört mycket skönare att kunna sova lite längre, äta långfrukost, slappa, vara länge i stallet mm. Nu är det bara att bita ihop när ekorrhjulet börjar snurra och vardagen sätter in – snart är det helg!

I förrgår gick Amanda och hennes lilla hund med mig och Mackan på promenad, men vi hamnade i värsta åskovädret och fick springa en bra bit innan vi kom tillbaka till stallet igen. För att vara på säkra sidan så sprang vi genom manegen eftersom jag trodde att blixten skulle slå vilket ögonblick som helst. Värsta ovädret på länge! Åska, blixtar, regn och hagel på samma gång! Nästa gång det är oväder i antågande så kommer jag nog att stanna i stallet..

Eftersom vi sprang en del i svagt uppförslut så lät jag Mackan vila i går och gjorde lite allt möjligt i stallet istället. (Nu kom jag på en gammal ramsa: Ställ hästen i stillhet i stallet i Stöllet istället.)

I går råkade Mackan få en kompis i hagen – det var två hästar som skulle ut i hagen och de råkade hamna i samma hage.. Hur svårt kan det vara? Vi hade visserligen pratat om att släppa ihop dem, men eftersom båda är konvalecenter så valde vi att vänta, men nu blev det som det blev och då får de fortsätta gå tlllsammans.

I dag gick jag återigen en promenad med Mackan och det fick bli Fortamarksslingan i höger varv. Lite färre golfare och inga kossor, så det var en lugn tur. Brydde mig inte om att ta tiden eftersom turen tog ca 45-50 minuter sist jag gick den.

Så här ser det ut precis inpå knuten:

Stallet

Mackan och hans älskade fönster

Mackan och hans kompis dricker ur samma tunna

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: