Promenad, promenad, promenad..

Jag och Mackan promenerar på som vanligt eftersom jag inte har fått några andra instruktioner. Vi skulle ha varit iväg till Husaby hästklinik i förra veckan, men då hade jag oturen att bli magsjuk. Det var med gråten i halsen som jag fick ringa återbud – jag hade ju verkligen sett fram emot återbesöket för att få reda på om det var bättre eller sämre med Mackan. Nu fick jag istället boka två nya besök, ett i september och ett i november, eftersom det inte gick att få till en tid med Anna-Karin, Henrik och Charlotta samtidigt. Nu i september åker jag upp för att ultraljuda igen och se hur det ser ut i lederna och i bicepsbursan, och i november så blir det ett besök hos Charlotta (och kanske nytt ultraljud beroende på vad de ser i september). De talar väldigt väl om kiropraktor Magnus på Husaby, så han får fortsätta att behandla Mackan tills dess att vi träffar Charlotta i november. 

Nu promenerar jag ca 60 minuter per dag och försöker variera både underlag och terräng. Växlar mellan grusvägar, skog och ridslingan och tänker varierad intensitet under veckan. Dagen efter backträning så brukar det bli promenad på lite flackare underlag, t ex grusväg. Hoppas att det gör någon nytta..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: