Slowfeedingnät och kort promenad.

Fick ett sms av S i stallet där hon frågade om Mackan inte skulle ut i dag, och jo, det skulle han ju. Ägaren till stallet måste ha glömt av stackars Mackan som fick stå inne till 10 utan frukost. Eftersom jag känner mig osäker på hur det kommer fungera fortsättningsvis så åkte jag till Svensk Ridsport och köpte ett slowfeedingnät, för då gör det inte så mycket om han blir kvar inne ett tag. Laddade nätet ordentligt och hoppas att det räcker gott och väl till både kväll, natt och frukost. Hade lite problem med att sätta fast det – spännena bara kanade när jag skulle fästa nätet i boxgallret. Funderade också på hur högt jag skulle hänga det och jag valde till slut att hänga det relativt högt så att han inte skulle kunna fastna med skorna om han rullar och kommer nära väggen med benen. Hoppas att det funkar.

Tog en 15-minuters promenad – allt enligt hemgångsråden. I dag var Mackan rätt pigg och det kändes hoppfullt igen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: