Skynda, skynda innan det blir mörkt!

Livet är ett enda stort hamsterhjul: vakna på morgonen, göra sig i ordning, sticka till jobbet, jobba, åka hem, snabbt byta kläder, åka till stallet, rida, fixa allt annat, åka hem, äta middag, jobba, kolla FB, gå och lägga sig, sova – och så börjar allt om igen nästa dag. Hur det än är så är det faktiskt rätt kul även om jag önskar att jag hade mer fritid och inte behövde skynda mig till stallet för att hinna rida ut före mörkrets inträde.

Dagens 30-minuters ridtur gick bort över golfbanan och tillbaka. Rätt skönt att få vända tillbaka före skogen eftersom det finns määääängder med älgflugor/älglus där. I dag klarade vi oss utan att få ett enda äckligt kryp på oss. Precis som tidigare dagar så knallade Mackan på rätt bra, om även med viss tveksamhet i vissa lägen. Som tur är så är han rätt lätt att övertala när han tvekar och det blir aldrig någon större affär av det hela. 

I dag piffade Mackan upp min tillvaro genom att ha bajsat i ena vattenhinken i boxen samt lägga hela hönätet han har i vattentunnan i hagen. Skura, skura alla hinkar och fylla på nytt vatten. Det var knappt att jag hittade till hagen i mörkret.. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: