Uteritt i ny sadel! :)

Äntligen har min nya sadel kommit! Det är ju inte så att jag har gått flera månader och väntat, men gott och väl ett antal veckor. Jag hade ju turen att få köpa en JES Tango, fast en demosadel, i rätt storlek för mig och rätt modell för Mackan. Sadeln är anpassad för Mackan, men vissa justeringar återstår, som t ex rätt läge på sadelgjordsstropparna, men det väntar Jeanette med att göra tills dess att hon vet att jag verkligen skall ha sadeln. Jag har nämligen en vecka på mig att rida i sadeln och känna om den verkligen känns rätt, och redan efter dagens uteritt så känns det verkligen bra. För en gångs skull hade jag inte ont på insidan låren där jag alltid har haft ont tidigare. Jag hade utrymme att följa med ordentligt i skritten och jag upplever faktiskt att Mackan knallade på bättre än i den andra sadeln – men det kanske berodde på att det var halv storm i dag.. Hur som helst så känns det riktigt bra och jag hoppas att känslan håller i sig när vi börjar trava till helgen. Fast jag tjuvstartade när jag provred sadeln och tog då ett varv i manegen, och det tyckte Mackan var riktigt roligt – öronen framåt och världens bjudning! 

Mörkret är lite jobbigt nu i och med att jag får stressa lite för att hinna ut innan det blir kolsvart, men snart kan jag nog rida på ridbanan istället för på grusvägarna. Det skall blir kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: