Uppsutten Fortamarksrunda.

Tog bilen till jobbet i dag eftersom Håkan har varit magsjuk och det fanns viss risk för mig att också bli det. Om jag skulle bli kass på jobbet så hade jag verkligen ingen lust att åka buss.. Fördelen med bilen var också att jag kunde åka hem snabb och också vara i stallet i vettig tid för att hinna rida ut innan det blev mörkt. I dag hade jag sällskap och det var trevligt. Mackan blev visserligen lite extra fjantig trots att den andra hästen var hur cool som helst och jag fick ta tag i honom flera gånger så att han inte skulle skutta iväg. Vid ett tillfälle blev han ”rädd” för något och hoppade över ett pyttelitet dike och ut på en mindre asfaltsväg som går precis bredvid ridslingan – tönt! Det var tur att jag satt i min nya sadel, för i den gamla hade jag fått rejält ont i benen om han hade hoppat till så där. Vi skrittade hela slingan och hästarna fick arbeta ordentligt i uppförsbackarna och det tänker jag passar Mackan perfekt. Han behöver ha lite mer musker i bakkärran.

Precis när jag skulle åka hem så gick jag in i stallet vid manegen och fick då reda på att det har varit en inbrottsvåg i närområdet. Flera hus har blivit drabbade och fått både datorer och annat stulet. Enligt hörsägen skulle det vara ryssar och polacker som var i farten, men hur vet man det? Som tur är har vi fått kodlås på dörren till sadelkammaren och jag funderar starkt på att fixa ett lås till sadeln också – frågan är bara om det gör att den stannar kvar i sadelkammaren och inte blir stulen? Tjuvarna lär ha bra verktyg och det är väl gjort i ett nafs att knipsa upp eller förstöra ett lås. Jag får se hur jag gör..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: