Ännu lite mer trav. :)

I dag var det dagen efter stormen. Och av förklariga skäl så fick Mackan vila i går, för då var det bara en snabbsväng till stallet och fixa det som måste fixas och snabbt hem igen. Det är ju inte varje dag det är klass 3-varning.

Jag blev lite fundersam när jag tittade i mitt igångsättningsschema eftersom det stod att jag skall vara uppe i 30 minuters trav om tre veckor, men det blir det ju inte om man gör som jag hade tänkt. Felläsning av mig. Jag skulle börja med 5-6 stycken 2-minutersintervaller redan första gången jag travade och därefter lägga till 2 intervaller per dag. På så vis kommer man ju upp i tid på ett par veckor. I dag red jag i manegen igen och travade jag 5 stycken intervaller och emellanåt kändes Mackan riktigt fin och det kändes inte alls som om det var så länge sedan som jag ”red på riktigt”. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får klartecken att fortsätt rida. Han har visserligen kvar rörelsestörningen i högerbogen, men jag tror faktiskt att vi har med två olika saker att göra: 1=Trauma i halskotpelaren, 2=Rörelsestörning i högerbogen. Det är ju inte säkert att de alls hänger ihop. Och om han inte har fått inflammationen på grund av ridningen så borde det ju inte heller förvärras av ridning – eller? 

I morgon skall jag till Stefan Andreasson med Mackan och jag skall försöka hinna rida före – det är ju så kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s