60 minuters promenad med viss klättning.

Lämnade jobbet lite tidigare i dag eftersom jag skulle till neurologen för att se om de kunde hitta orsaken till min yrsel som jag får då och då (och det kunde de inte). Åkte inte tillbaka till jobbet utan åkte istället till stallet för att hinna promenera med Mackan medan det var relativt ljust ute. Egentligen skulle jag väl kunnat rida i manegen, men jag prioriterade min egen energiförbrukning med Mackans rehab – och det är ju avsevärt trevligare att promenera 60 minuter ute än i manegen.

Jag bestämde mig för att gå 30 minuter in på Pixåsslingan och vända när det var dags. Första biten är rätt flack men så fort man kommer in på slingan så börjar backarna – upp och ner. Fantastiskt bra för både Mackans och min rumpa. Som tur var så hade jag klätt oss båda i reflexer eftersom det hann bli rätt mörkt innan vi kom tillbaka till stallet. Som tur var så hade jag min pannlampa i fickan och när det blev tillräckligt mörkt så satte jag den bak-och-fram på huvudet med blink på. Det om något borde väl synas på håll?

Egentligen skulle Mackan få Biolight i dag, men det verkar vara något vajsing med den här också.. Märkligt. Den startar, går en kort stund för att bara slockna rätt vad det är. Börjar fundera på om det är batteriet som spökar. Får ringa Vivvi för att höra vad hon tror. Fick nöja mig med att stretcha nacken och frambenen (bakåt).

Lev väl!

PS. Fick jobba några timmar när jag kom hem på kvällen..

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: