4 x 240 meter trav :)

I dag var det dags för lite trav igen. Tyvärr valde jag manegen i och med att Mackan säkert ser spöken i buskarna runt paddocken och därför inte travar avspänt, så som han skall. Underlaget i manegen är inte det bästa i och med att det är djupare på vissa ställen och hårdare på andra ställen, dessutom går underlaget lite i vågor. Förhoppningsvis sladdas och harvas det inom kort.

Mackan tyckte som vanligt att det var roligt att trava – öronen framåt och full rulle. I dag var han lite extra tjafsig i vänster mungipa och jag fick trixa lite för att han skulle släppa taget. När han väl gjorde det så kändes han riktigt fin. Travade ca 240 meter i varje intervall och höll mig då till spåret eftersom det är bäst.

Nu har jag beställt ett bettlöst träns och hoppas att det skall göra underverk, men det är väl bara att förbereda mig på att det inte kommer göra det.. då blir jag i alla fall inte så besviken. Förhoppningen är att Mackan skall gå med en lugnare mun och då också kunna koncentera sig på att faktiskt gå framåt, för i dag blir han lite introvert när han håller på med tungan och då är det inte så lätt att rida på ett bra sätt. Beställde det härom dagen och hoppas att det kommer inom kort.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: