Hittade en ny bra klätterväg.

Herrejösses så trött man kan vara så här i slutet av veckan! Trots att jag tog bussen redan 14.40 från jobbet så var jag helt slut och lyckades inte hålla mig vaken på vägen hem, så det blev en sorts powernap på ca 20 minuter. Rätt skönt, faktiskt.

Höll mig till planen och red ut en vända. Den här gången testade jag att rida höger när jag hade kommit över vattendraget vid Gåsevadholm, och då kom jag bort till kanten av Forsgårdens golfbana. Trodde att jag var tvungen att följa vägen bort mot golfklubben, men upptäckte att det gick en grusväg upp till vänster i skogen – och självklart så valde jag den. Vägen gick uppåt, uppåt och uppåt, ända tills dess att den tog slut uppe på toppen av berget. Det måste vara en av världens bästa klätterbackar! Lika lämplig i skritt som i galopp och säkert väldigt krävande konditionsmässigt om man tar den i galopp. Sista delen var så brant att jag nästan trodde att Mackan inte skulle orka upp, men med lite drivning så gick det – och då hade jag ändå bara skrittat! Det såg ut som om det gick in stigar lite här och var i skogen, men det var rejält blött och jag visste inte riktigt vilken väg jag skulle ta, så då vände jag hemåt istället. När det har torkat upp lite bättre så gör jag ett nytt försök och då skall jag ha gott om tid på mig (ifall jag rider vilse).

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: