Träning inför träningen. :)

Äntligen fredag! Fattar inte vart dagarna tar vägen – tycker att det bara är måndagar och fredagar…

Underbart väder och ljust ute innebar ett ridpass i paddocken framför slottet. Underlaget är hårt men det går att välja att rida vägar där underlaget är lite bättre – det vill bara till att planera sina vägar. 😉

Skrittade fram rätt länge och joggade lite kort innan jag värmde honom i galopp. Återigen konstaterade jag att det inte behövs så lång framridning nu som tidigare, vilket är riktigt skönt. Jag försökte att upprepa det jag tränade på förra helgen och det gick riktigt bra. Mackan var riktigt pigg och energisk. Härligt! Han svarade bra på tempoväxlingar och öppna i galopp gick också riktigt bra. Såg fram emot morgondagens träning!

Upplever att det hårda underlaget hämmar stegen, trots att jag undviker de allra hårdaste ställena, och jag blev riktig glad när jag hörde att de skall fixa underlaget i nästa vecka. Tummen upp för det!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: