Lite motvilligt fattade han höger galopp.

Lite nervös så sadlade jag Mackan för att ta ett ridpass i manegen. Nervös var jag för att jag inte visste hur han skulle kännas och för att han kanske inte var så bra som jag hoppades. Paddocken är stenhård så jag valde manegens havsbottenlinknande underlag istället. 

Skrittade fram extra länge och passade på att skritta hela LA:3 så att jag skall komma ihåg det när det väl blir dags att rida det. (Har också tittat på YouTube för att komplettera minnesträningen.) Tror att jag nu har koll på programmet, för det vore ju dumt att tappa poäng för en felridning när jag har fullt upp med att skrapa ihop poäng ändå. Efter skritten red jag lite fultrav innan det var dags för galoppen. Började galoppera i vänster varv och det var inga problem, men när jag bytte varv så ville han först inte fatta höger galopp. Jag testade olika varianter: övertydliga hjälper, lätta ordentligt i innertygeln, rakt spår, böjt spår och efter några fattningar så fick vi till en högergalopp. När han väl galopperade så var han inte fyrtaktig utan galoppen kändes helt ok. Skönt. Jag red honom i en lite lägre form än vad jag har gjort det senaste eftersom jag tänkte att det nog var bra om det var så att han hade haft känningar av nacken. Galopperade en del i båda varven, stämde av den förvända galoppen och red även öppna i galopp utmed långsidorna. Avslutade med att skritta ut en liten vända. Nu känns det hoppfullt igen, så jag avbokar inte söndagens programridning. 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: