Morgonritt med yogapass efteråt.

Dessa underbara långhelger! De är guld värda! Den här dagen satte jag klockan tidigt och var i stallet redan före 8.00 för att hinna fixa allt innan yogapasset vid 12. Det är så mysigt att komma till stallet på morgonen, men det kan vara lika mysigt att ha långfrukost hemma…

Skrittade ut en sväng och njöt av det vackra vädret. Helt fantastiskt! Red bort till golfbanan, klättrade upp för några backar, genom skogen, nerför några backar, vände, skrittade uppför igen och skrittade därefter tillbaka till stallet. Helt ok runda. Det är dock lite trist att det ligger makadam på flera av vägarna runt omkring Gåsevadholm nu, men det är väl för att de har kört med stora skogsmaskiner under vintern och våren. Hoppas bara att de kan återställa vägarna så att det går att trava och galoppera där också. Galoppbanan är helt värdelös nu – det är knappt att det går att skritta där. Riktigt trist! För övrigt är det olika projekt på gång vid stallet och ett av dem är en stor gräsbana/äng där det skall komma upp hinder. Nu känner jag att det får bli en hoppsadel igen så att jag kan låta Mackan ha lite kul igen!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: