Dagarna går fort = sammanfattning av senaste veckan.

Jaha, då var jag där igen. Ambitionen att skriva varje dag fanns, men tyvärr inte tiden. Därför sammanfattar jag senaste veckans ridning:

Fredag 30/5 – Red i manegen och repeterade övningarna från senaste träningen: galopparbete på volt, öka och minska volten, ”halva” skänkelvikningar med avslutande vändning 180°. Underlaget i manegen var tungt och både Mackan och jag var riktigt svettiga när vi var klara. 

Lördag 31/5 – Skänkelvikningar, övergångar, tempoväxlingar och galoppvändningar (samling) i paddocken. Hårt underlag, men bättre än i manegen. 

Söndag 1/6 – Skrittade ut i ca 45 minuter. Klättrade både uppför och nerför. Mysig tur med miljöträning vid golfbanan då två kvinnor fällde upp sina paraplyer precis intill oss, men Mackan tog det med ro. 

Måndag 2/6 – Träning för Ammie. Istället för att rida program så arbetade vi med rakriktning och spårning. Fick rida rätt mycket på volten och tänka öppna i vänster varv samt vänsterställning i höger varv. Mackan gick riktigt bra emellanåt (när jag kom ihåg att rida). 

Tisdag 3/6 – Repetition av gårdagens träning. Red på volterna och försökte hitta samma känsla som på träningen, men det var inte lika lätt när jag inte hade Ammie i örat… Red också några skänkelvikningar för att hitta rätt i ställningen och för att se om jag kunde få Mackan undan höger skänkel utan att lägga huvudet på snet, vilket fungerade rätt bra.

Onsdag 4/6 – Vila. Var på studentuppvaktning i Lerum.

NU tar jag nya tag och försöker skriva varje dag! 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: