Genrep.

Dagen före tävling och tävlingsnerverna börjar göra sig påminda. Redan i morse när jag åkte till jobbet så blev jag lite nervös när jag tänkte på programmet och tävlingen, och jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig cool i morgon när det är dags för start. Jag har inte ridit programmet så många gånger som jag hade tänkt från början, så i dag red jag igenom det två gånger. Första gången kändes det inte alls bra – Mackan var lite stretig och jag glömde av att rida när jag skulle hålla koll på rörelser och vägar. Typiskt. Pausade en stund innan jag gav mig på programmet igen, men då glömde jag av att göra halt vid A, rygga och trava halvcirkeln innan det var dags att gå in i skänkelvikningen. Det var bara att bryta mitt i och börja om… Denna gången gick det bättre – Mackan var mjukare (och förmodligen jag också) och det kändes mer kontrollerat den här gången. Nu skall jag bara komma ihåg att rida i morgon också, när det väl gäller.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: