Sol = red i manegen.

Med gårdagens trista ridpass i paddocken i åtanke och med solen från en nästan klarblå himmel så bestämde jag mig för att rida inne i manegen. Dels för att se om det var det nya underlaget i paddocken i går som spelade in, men också dels för att skona Mackans hud för solexponering mer än nödvändigt. 

Manegen är tyvärr inte heller rolig att rida i just nu i och med att bevattningen inte når riktigt överallt och att det då blir djupt och tungt där. De som arrenderar anläggningen sliter som tusan med underlaget för att få till det, men det är nog många timmar som läggs lite i onödan i och med att det torkar upp så snabbt igen. Nu väntar vi på fiber som kan stabilisera underlaget och dessutom bidra till att fukten stannar lite längre. Det blir säkert riktigt bra när det kommer.

Mackan kändes precis som vanligt när jag red och då drar jag slutsatsen att det mest troligt berodde på underlaget i går. Skönt! Inser att jag måste lära mig LA:4 nu så jag kan rida det på Kungsbackas clearrounder i sommar. Har dessutom ett antal LA:3 som också skall ridas, fast då på tävling. Kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: