Bra inledning på semestern.

Då var Sommarskolan över för den här sommaren och jag har fått semester. Nu väntar sex veckors ledighet som skall fyllas med olika aktiviteter, bl a träning och tävling. Hoppas kunna komma ner minst en dag till Falsterbo också och som tur är så inträffar inte vår 25-åriga bröllopsdag under Falsterboveckan, så som den har gjort ett flertal gånger. Då har jag varit i Falsterbo och maken har varit hemma… I år hade jag nog avstått Falsterbo om det hade krockat. 😉

Första dagen på semestern så var det dags för träning igen. I dag fick jag repetera de övningar som jag gjorde i förra veckan: skrittpiruett, trav ur skrittpiruetten samt galopp ur skrittpiruetten. Jag måste aktiviera Mackans inre bakben i vändningarna på ett bättre sett så att han trampar runt och inte bara kanar runt. Jag skall också koppla på turbon när jag travar ut ur skrittpiruetten så att jag får fin aktivitet i hela hästen. (Jag har nämligen en tendens att fisrida i bekvämtempo…) Galoppen kan jag fatta efter bara ett par steg i skrittpiruetten och fortsätta på den lilla volten en kort sträcka för att därefter gå ut på stora volten. 

Jag skrittade utmed långsidan, vände in mot staketet, travade ut ur vändningen, travade vidare utmed långsidan för att därefter korta upp (samla) honom några steg 2-3 gånger utmed nästa långsida. Vid några tillfällen samlade han sig fint och jag fick då lätta i handen och trava på. Härlig känsla! 

Nu väntar programridning på torsdag och jag måste lära mig programmet ordentligt innan dess. Vill ju gärna kunna rida igenom det hemma någon gång innan jag åker iväg.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: