Programridning LA:4

I dag var det dags att testa LA:4 för domaren. Som vanligt har jag tagit det rätt lugnt och inte stressat upp mig i onödan, men lite mer jäklar anamma kanske inte hade skadat… Jag har tidigare tränat på enstaka delar i programmet, men inte satt ihop dem förrän i går kväll – kanske i sista stund. Måste träna mig på att vara mer förberedd i fortsättningen!

Som vanligt hade jag gjort en detaljerad tidsplan för att överleva och dessutom ha koll på tiden, och i dag var jag ensam så det var extra viktigt för mig att vara ute i god tid. Planen funkade och jag red in på banan så förberedd som jag kunde. Skönt.

Red mitt program och känslan var att det var ojämnt. Vissa moment kändes bra och andra kändes mindre bra, och det var precis vad protokollet också visade. Skrapade ihop 60,2 % med poäng allt från 4,5 (bakdelsvändning och skritt) till 7,5 (arbetstrav). Skritten gick inte så bra som den brukar och jag missade att ha koll på takten, så jag fick skylla mig själv. Det stora poängfallet där var att jag började tänka på galoppfattningen vid A redan vid hörnpasseringen och då började Mackan ladda för galopp. Han satte under sig fint men tog ett par korta galoppsprång redan innan A. Ja, ja, man lär sig av sina misstag. Det är dock fantastiskt att det räcker med att tänka galopp och så blir det galopp! Härliga häst! Nu är det bara att träna vidare och nästa vecka inleds med träning för Ammie på måndagen och programridningsträning för Britt Hammar på tisdagen. Det skall bli kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: