Träning

Sista semesterveckan, så det vill till att passa på att njuta av varje minut. I dag njöt jag inte jättemycket när jag försökte behandla triggerpunkterna som jag tror kan vara orsaken till att jag får så ont i ljumskarna bl a när jag sitter i sadeln. Glad i hågen masserade jag insidan på låren, tryckte och knådade med förhoppningen om att smärtan skulle försvinna lagom till min träning. Ack vad jag bedrog mig… Det blev ungefär sju resor värre. När jag satte mig i sadeln så gjorde det riktigt ont, trots att jag hade stretchat som vanligt innan. Misstänker att smärtan påverkade min ridning eftersom det inte gick särskilt bra till en början.

I dag fick jag rida mycket öppna och fick då titta bakom mig, över min inre axel. Automatiskt vred jag överkroppen inåt och öppnan blev väldigt mycket lättare. Fräckt vad så lite kan göra. Jag fick också arbeta med tempoväxlingar och förvänd galopp. Kul som vanligt, men i dag kände jag mig inte riktigt lika säker i min ridning som jag kan göra annars. Vet inte riktigt vad det beror på. I morgon tar jag nya tag, för då är det programridning.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: