Träning för Kajsa Boström.

Strålande sol, en underbar vårdag och äntligen dags för träning igen! Nu var det evigheter sedan, så det var verkligen dags. Jag har visserligen haft Kajsas tidigare träningar i huvudet när jag har ridit och försökt jobba med det som vi gjorde då. I dag var det upp till bevis och Kajsa tyckte att det var stor skillnad sedan sist. Kul! Nu har jag nya ”problem” att jobba med och för att inte glömma av vad det är jag skall göra så har jag skrivit ner det i min mobil – så att det är lätt att repetera före varje ridpass. Halvsenil som jag är så glömmer jag väl av det annars…

– Lätta i vänsterhanden.

– Jag skall tänka att ”högersidan skall vara nära honom”.

– Kvickt lyfta händerna vid behov. (T ex när han mixtrar med tungan och hamnar i sin bubbla.)

– Lätta på gasen före hörnpasseringarna. Framför allt i paddockens nedre del i och med att det sluttar något där.

– Tusen halvhalter och ett väldigt lågt tempo när jag avslutningsvis lägger ner honom i en lägre form.

– Titta på mina händer (istället för på rumpan och låren) när jag rider förbi speglarna. Händerna skall vara stilla och i samma nivå.

Lätt som en plätt! Eller?

I går fick Mackan testa Equieband i och med att Viveka hade ett par till i stallet som skulle prova. Det var lite svårt att ställa in bandet under magen eftersom det kanade bakåt titt som tätt och då blev Mackan en riktig rodeohäst. 🙂 Han stollade som bara den och det var svårt att se om bandet verkligen hjälpte honom till bättre arbete, så jag avbröt efter en stunds longering med bandet. Kanske testar jag en annan gång istället. De andra två som provade köpte var sitt band och det skall bli spännande att se om deras hästar utvecklas på ett bättre sätt. 

Ridningen för övrigt har varit av varierad karaktär – uteridning varvat med paddock och ridhus. Precis så som jag vill ha det! Underbart när både väder och underlag är till fördel. 😀

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: