Fantastisk energi i dag!

I morse hade jag stalltjänsten, vilket innebär morgonfodring, utsläpp och lunch till 15 hästar. För skojs skull så satte jag på min Runkeeper och hade en stegräknare i ficka med förhoppningen av att de skulle visa en ansenlig sträcka till fots och mååååånga steg. När fodringarna och utsläppen var klara så visade min Runkeeper lite drygt 6 km men stegräknaren visade bara drygt 4000 steg. Märkligt. Oavbruten gång i flera timmar borde väl generera fler steg än så? Jag plockade av mig stegräknaren när jag red, men satte på mig den efteråt och nu när jag kom hem så visade den 7171 steg. Jösses! Det rekommenderas ju att man skall gå 10000 steg varje dag – hur i jösse namn skall det gå till??

I dag red jag i paddocken då det var en helt fantastisk härlig förmiddag. Mackan var superspänd i och med att det var joggare, hundfolk och lördagsflanörer som gick på vägen en bit bort. Han stollade som bara den och kunde inte alls fokusera på mig. Det blev några hopp upp i luften och andra busigheter, men efter ett tag så lugnade han ner sig och då hade jag alldeles lagom med energi att rida på. Helt underbart! Jag kunde fokusera på min sits och stundtals så kände jag mig som Charlotte på Valegro – en fantastisk känsla. Rätt var det var så sprack tyvärr ballongen. ”Klonk” hörde jag när jag travade på spåret och att Mackan hade trampat av sig en sko var ett faktum. Ja, ja, det var härligt så länge det varade. Skall försöka plocka fram samma känsla nästa gång jag rider. 🙂

Tyvärr slet han sönder hoven rätt illa på sidorna och det är bara att hoppas att hovslagaren har något att spika i på tisdag när vi skall träffa honom.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: