Programridning MsvC1

Jäktade som tusan för att hinna med bussen och komma hem i någorlunda tid så att jag kunde fixa stallet utan allt för mycket stress före programridningen. Gjorde (som vanligt) en tidsplan som faktiskt höll – i princip på minuten. Åkte från stallet till och med några minuter före planerad avresa! 

Lagom till jag skulle rida fram i paddocken så drog det in världens åskoväder, så jag hann bara skritta i fem minuter innan jag valde att gå in och ställa mig i manegen tills jag fick tillträde till ridbanan. Det i sin tur medförde att jag bara hade ca 15 minuters framridning innan jag fick startsignal… Red programmet på en ganska trött Mackan (?) och fick nästan oförskämt bra kritik. Red fel väg en gång då jag missade att det skulle vara enkla byten, kom på det och rättade själv. På de här programridningarna får man inga poängavdrag för felridning och Britts kommentar var: ”är det någon gång man skall rida fel så är det nu.” Sant.

När jag fick protokollet i min hand så trodde jag nästan inte att det var sant – övervägande delen var 7:or, ett par 8:or och några 6-7,5. Kul! Hade min man med mig som filmade allt så jag kunde titta på alla moment efteråt, vilket är riktigt nyttigt. Hade nog inte fått samma poäng av vissa andra domare, men det bästa av allt med de här programridningarna är att Britt har bra tips på hur man kan förbättra rörelserna samt att hon vet vad domarna tittar på. Nyttigt!

Nöjda och glada åkte vi hem igen!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: