Tandläkarbesök = karens = inställd start.

Vart tar tiden vägen? Veckorna bara springer iväg och inte har jag tagit mig tid att skriva här på Hippson – förrän nu. Snart är det semester och då hoppas jag få mer tid till stallhäng, träningar och annat jag vill göra. 

Förra måndagen var jag iväg med Mackan för att fixa hans tänder hos en, för oss, ny bekantskap. Där fick jag veta/höra att Mackans tänder har varit eftersatta de senaste åren. What?! Jag som regelbundet har åkt just för att jag vet att Mackan har överbett och får hakar som ställer till det med både det ena och det andra. Märkligt hur de olika ”tandläkarna” tänker och gör. Vi tar det från början:

När Mackan var 3-4 år (nu är han 10) så åkte jag till en välkänd ”tandläkare” (A) med honom och då slipades det bort en låsning som skulle medföra att Mackan kunde börja tugga ordentligt igen och på så vis slipa sina tänder på ett mer naturligt sätt. Bara några månader senare så undrade dotterns hopptränare om vi hade varit och kollat Mackans tänder i och med att Mackan joxade så med tungan och bettet. Tränaren tyckte att vi skulle anlita den tandläkare (B) som fixade hennes hästars tänder. Sagt och gjort, den tandläkaren kom till oss, öppnade munnen på Mackan och sa att det var den djävligaste mun han hade sett hos en 4-åring. Märkligt i och med att vi hade varit hos A bara ett par månader tidigare… Vi fortsatte att åka till B under några år men bytte till tandläkare C som fanns på närmre håll. Tandläkare C är också välkänd och har enligt egen utsago fixat Mackans hakar vid varje tillfälle. OM det hade varit på det viset så borde inte tandläkare D, som vi var hos senast, uttryckt sig som hen gjorde. Enligt D så var Mackans hakar ca 1 cm, vilket de inte borde varit i och med att vi har varit hos C 1-2 gånger per år – just för att fixa hakarna. Här jag jag betalat 1000-lappar vid varje besök och ändå har tänderna inte fixats på ett bra sätt?! Nu blir det återbesök om 6 månader hos tandläkare D igen så får vi se vart det leder. Förhoppningsvis blir det en mycket bättre tandstatus för Mackan. 

När Mackans tänder var fixade så fick jag veta att det var 6 dagars karens, så det var bara att stryka mig från årets första tävling. Trist, men det var nog lika bra eftersom det var oerhört mycket på jobbet och Mackan fick vila hela veckan på grund av att jag inte hann rida. Nu tar jag nya tag med både träning och tävling – Jeepen har fått nya däck (vilket var riktigt kostsamt) och ena hjullagret bytt (som också var kostsamt). Med tom plånbok fanns det inte utrymme för några träningar, tyvärr. Men i morgon är det dags för träning och på söndag är det dags för årets första tävling.

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: