Back to basic!

I går tränade jag för en tränare som jag tränade för några år sedan. Jag vet att hon är oerhört noga med grunderna och det är precis vad jag behöver just nu (trots att det kanske inte är det allra roligaste). Det blev mycket prat inledningsvis i och med att hon inte har tränat mig på några år och därefter fick jag rida övergångar och ha koll på Mackans högerbog. Det blev en hel del snack här också eftersom jag vill förstå till 100% varför jag skall göra som jag skall. Efter hand så fick vi till det rätt bra och jag fick känna på Mackans ”egentliga” arbetstrav som mer kändes som en mellantrav. Jösses! Efter träningen så kände jag mig riktigt nöjd och Mackan var både trött och svettig så vi tog en promenad i det svala kvällsregnet innan det var dags att gå in för kvällen. 

I dag skrittade jag ut i ca 20 minuter innan jag gick in i paddocken för att återuppta arbetet som vi påbörjade i går. Det är riktigt kul när det sitter kvar i både mig och Mackan – ridningen blir så mycket roligare då. Avslutade dagens ridpass med att rida igenom MsvC1 som vi skall starta på söndag. 

Skall boka in några träningar rätt så tätt så att jag får kläm på det här med att vara konsekvent och noggrann – inte min starka sida. Är nog lite för diplomatisk i allt.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 100

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: